HTML

Shalom gyülekezet (Shalom Khangeri)

A Shalom gyülekezet 2014-ben újult meg néhány cigány keresztény indíttatására, akik azt megelőzően már egy ideje közösen imádkoztak a cigányságért, illetve együtt tanulmányozva a Szentírást, építették egymás hitét. Célunk volt, hogy a cigány emberek számára érthetően és a Szentíráshoz hűen át legyen adva Jézus Krisztus megmentő üzenete, vagyis az Evangélium. Meggyőződésünk, hogy egészséges cigány önazonosság-tudattal lehet csak hosszútávon hiteles keresztény életet élni. Ebből következően úgy gondoljuk, hogy Isten nem akar egy cigány emberből más nemzetiségű személyt faragni, hanem azt akarja, hogy mindenki akként dicsőítse és szolgája Istent, amilyen származásúnak Ő megteremtette. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy az ide lejövő emberek Istenről egy józan, valóságos és megfogható képet kaphassanak, akire később rá merjék bízni az egész életüket. Azt szeretnénk, ha ezen a helyen, vagyis a gyülekezetünkben a cigányság azt érezné, hogy megtalálta a helyét. Istentiszteleteinket minden szombaton délelőtt 10:30-tól tartjuk. Cím: Bp.19.ker.Üllői út 206/b...e-mail: salomgyulekezet@gmail.com...facebook: Shalom...Instagram: Salomgyulekezet... Ha bármilyen kérdésed van, hagyj üzenetet a megadott címeken, vagy hívj fel. Mobil: 06707010029 Isten képes megváltoztatni az életedet! Várunk szeretettel!

Friss topikok

Bibliai történetek

2014.08.13. 19:56 Shalom gyülekezet

481931_443576902332347_1991022850_n.jpgA következő történetünk legyen a szamaritánus története.

Lukács 10.30-37.(olvasd el)

 

Sok esetben hallhattuk ezt a történetet is másként. Szintén evangélizációs összejöveteleken hallhattuk... „Jézus a szamaritánus aki meggyógyít és talpra állít”..

De valójában nem ez a tanulsága a történetnek. Persze hozzá teszem, hogy semmi gond nincs az evangélizációs változattal, hiszen az is építő és igaz akár élet mentő is lehet. De szerintem maradjunk a biblia valóságos tanításánál vagy úgy mond tanulságánál.

 

Az ó szövetségből tudhatjuk, hogy a babiloni fogságban a zsidók keveredtek más népekkel. Majd miután felszabadultak a rabszolgaság alól voltak akik minden kapcsolatukat megszakították a nem zsidó népekkel. Viszont voltak akik nem akarták elhagyni családjaikat, fölvállalták, hogy más népekkel keveredtek és így élték tovább az életüket. Ezeket a más népekkel keveredett zsidókat nevezi a biblia Samáriaiaknak. Sajnos a Zsidók és a Samáriaiak nem kedvelik egymást. A zsidók alacsonyabb rendűnek tekintik őket mert már nem tiszta zsidók, hanem keveredett nép.

 

A történet tanulsága szerint egy törvénytudó vagyis egy olyan ember aki nem a keveredett népből való, vagyis magát felsőbbrendűnek tartó ember föl tesz egy kérdést a mesternek. Ki az én felebarátom? Luk 10.29.

 

Jézus nagyon bölcsen válaszol a történet szerint, hiszen akik elkerülik a sebesültet azok pont igazi zsidó emberek akár a lévitát akár a papot nézzük. Viszont akit lenéz a törvénytudó mert keveredett népből való (samaritánus), pont ő segít a bajbajutotton.

 

A mai világban is láthatjuk ezt a gondolkozásmódot. Akár milyen származású legyen az ember magyar, német, roma stb...

De a történet tanulsága szerint nem vagyunk felsőbbrendűek senkinél és a felebarátod az aki épp segítségre szorul és a kezedben van a lehetőség arra, hogy segíts.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://patyamo.blog.hu/api/trackback/id/tr436601451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása